top of page

De M31 Foundation werd opgericht op 9 september 2013 en organiseert en initieert hedendaagse muziek theater- en filmproducties. Daarbij worden de grenzen opgezocht van beide disciplines. Vanaf 2013 was de belangrijkste activiteit het vinden van voldoende financiering voor twee producties: ‘Der Kaiser von Atlantis’, een opera van Viktor Ullmann en ‘Disconnect’.

In Mei 2016 ging de productie van ‘Der Kaiser von Atlantis’ succesvol in première in Amsterdam en in 2017 volgde de website en elektronische performance Disconnect.  

 

In maart 2022 ging de hybride VR opera ervaring Orphée | l’Amour | Eurydice in première, i.s.m. de Reisopera, Opera  Zuid, de Nationale Opera en WeMakeVR. Momenteel wordt er daarnaast gewerkt aan een virtuele concert serie in de metaverse genaamd The Saga of Sage i.s.m. WeMakeVR, Melkweg, Effenaar, Imagine Filmfestival en Gaudeamus. 

 

De komende 4 jaar richt M31 zich verder op immersieve grensoverschrijdende projecten waar tevens gezocht wordt naar world-building en community building. Er wordt actief gekeken om de projecten op verschillende platforms te presenteren van zowel film- tot performance festivals en fysiek dan wel online. 

 

De stichting heeft de ANBI status en dat biedt fiscale voordelen voor sponsors. Bestuursleden van de stichting zijn vrijwilligers en worden niet betaald. Robin Coops, Nederlandse theater- en filmregisseur, is artistiek leider van de stichting en het realiseren van zijn ideeën en creaties vormt de belangrijkste activiteit van de stichting.

Board members

Sigi Giesler – Chairman

Arnoud Noordegraaf – Secretary

Petra de Haan – Treasurer

RSIN: 853153942

m31 v03.jpeg

ANBI info

Jaarrekening

bottom of page